International design award to KNUD E. HANSEN

Monday, May 09, 2016

International design award to KNUD E. HANSEN

Danish article about the Shippax Award. "It is the fourth time in 15 years that we have received a Shippa-award. This proves, that we are good at designing this type of vessel and we are very proud and happy to the recognition", Finn Wollesen Managing Director, KNUD E. HANSEN

KNUD E. HANSEN received the Shippax award for the design of the world's largest Con-Ro ship Atlantic Star.

Read more about the Atlantic Star here.

Article from Helsingør Dagblad by Kirsten Moth

2016 May 08. Atlantic Star .Helsingør Dagland

Shippax-prisen 2015 er den fjerde pris af sin art til de verdenskendte skibsarkitekter i Helsingør. I den maritime verden svarer den til en Oscar.

Skibsdesignfirmaet i Helsingør, Knud E. Hansen, har netop vundet Shippax-prisen 2015 for designet af con-ro-skibet Atlantic Star. Det er fjerde gang, at Knud E. Hansen, modtager den prestigefyldte designpris, der i den maritime verden nærmest svarer til at modtage en Oscar. 

Prisen gives til de maritime arkitekter i Helsingør for at have tegnet et skib, der beteges som ekseptionelt effektivt, både hvad angår last og energi og som udtryk for stor nytænkning.

- Det er et yderst eff ektivt skib, både hvad angår kapacitet og energiforbrug. I øvrigt er det også det største af sin slags i verden. Det er designet til at kunne tage både containere og projektlast. Altså stort set al form for last, fra biler til vindmøllevinger for at nævne et par eksempler.

I sammenligning med tidligere skibe bruger det meget mindre energi, siger Finn Wollesen Petersen, administrerende direktør i Knud E. Hansen i Helsingør. 

Stor betydning

To af skibene, der er bygget på Hudong-værftet i Shanghai, sejler allerede og yderligere tre er på vej, bestilt af den store rederigruppe Grimaldi.

Finn Wollesen Petersen understreger den store betydning, prisen har for Knud E. Hansen. - Det er fjerde gang på 15 år, vi har modtaget Shippaxprisen. Det er dokumentationen for, at vi er gode til at designe denne type skibe og vi er meget stolte og glade for den anerkendelse, siger diektøren.

Skibsarkitekterne i Helsingør får også omtale i den kommende udgivelsen »Significante skibe.« Det er fjerde år i træk, at Knud E. Hansen bliver nævnt i denne publikation.

Shippax Award 2015 ATLANTIC STAR KNUD E HANSEN_3

Prisoverrækkelsen af Shippaxprisen til Knud E. Hansen i Helsingør. Fra venstre ses administrerende direktør for Knud E. Hansen, Finn Wollesen Petersen, senior skibsarkitekt Christian Damsgaard med Guido Grimaldi fra Grimaldi Gruppen og en repræsentant fra Hudong-værftet i Shanghai, hvor skibene bygges.

ATLANTIC STAR