Upgrade of 'Wind Solution' for new offshore wind contract Danish article

Wednesday, February 18, 2015

Upgrade of 'Wind Solution' for new offshore wind contract

Monjasa-owned C-bed has won a new contract at the wind farm Amrumbank West. It requires more cabins at the companys Floting hotel 'Wind Solution' which therefore has just undergone an upgrade.

Det hollandske selskab C-bed, der er en del af Monjasas offshoredivision, har vundet en kontrakt ved Amrumbank West-parken, der ligger ca. 50 km ude i den tyske del af Nordsøen.

C-bed har derfor sendt det flydende hotel 'Wind Solution' af sted for at udfylde rollen som midlertidig base camp, imens 80 Siemens-vindmøller bliver installeret. 

Forinden er skibet dog blevet opgraderet hos Fayard på Fyn. I samarbejde med Knud E. Hansen Skibsdesign er 80 kabiner blevet til 100, og mødefaciliteter, fitnessrum og opholdsarealer har fået en overhaling. Noget, som C-bed har mærket behovet for gennem en længere periode.

Kapacitet har været hæmsko 
 
”De 80 kabiner har flere gange været en hæmsko, og det her projekt var så lige, hvad der skulle til, for at vi tog skridtet og fik hende opgraderet,” siger Jesper Nielsen, der er chef for Monjasas offshoredivision.


Han forklarer, at behovet for flere kabiner er opstået i takt med, at offshore vind-projekterne er rykket længere væk fra land, og at der efterspørges mere effektivitet i projektfasen. Bl.a. derfor giver det bedre mening at lade CTV'erne – crew transfer vessels – blive ude ved parken om natten, end at lade dem søge havn hver aften.

CTV'erne ligger således for bøjer om natten, og med undtagelse af en nattevagt opholder personalet fra CTV'erne sig også på det flydende hotel sammen med alle vindmøllemontørerne og -teknikerne, når dagens tørn er overstået. 

For at undgå, at CTV'erne skal søge havn for at hente brændstofforsyninger, har C-bed tidligere opgraderet sine tre flydende hoteller, så de også kan tilbyde bunkering-faciliteter.

Opgradering var næsten umulig opgave

Når C-bed ikke tidligere har gjort alvor af opgraderingen, skyldes det ifølge Jesper Nielsen, at ombygningen ikke var så ligetil endda. 

”Det var sådan set lidt en umulig opgave,” siger han og forklarer, at der ikke var arealer om bord på 'Wind Solution', som umiddelbart kunne inddrages til 20 ekstra kabiner med en bred seng, eget toilet og bad, skrivebord og hvad der ellers hører sig til på et firestjernet hotel.

Projektet lykkedes dog ved at inddrage lidt fællesareal, lidt gangareal og nogle gamle garderobeskabe. 

”Men når man træder ind i dag, så vil man aldrig lægge mærke til, at de ekstra kabiner ikke har været der før, så vi er svært tilfredse med resultatet,” siger han.

Giver fremtidssikring

Ifølge Jesper Nielsen er opgraderingen også med til at fremtidssikre 'Wind Solution' til kommende opgaver, som han dels ser for sig inden for offshore vind, men også inden for andre brancher, som C-bed håber på at kunne gøre sig i.

”Når vi spejder nogle år fremad, ser vi for os, at offshore vind kun udgør det ene ben ud af tre-fire ben i forretningen,” siger han og tilføjer, at offshore olie og gas samt mineindustrien i eksempelvis Latinamerika og Asien også er på C-beds radar.

Amrumbank West-projektet, der for C-beds vedkommende startede i januar, forventes ifølge Jesper Nielsen afsluttet i løbet af sommeren eller efteråret 2015, og indtil da vil 'Wind Solution' kalde Esbjerg Havn for nye forsyninger og besætningsskifte.

Artikel af Johannes Hartkopf-Mikkelsen fra SØFART