Første enhed i ny danskdesignet generation af con/ro-skibe til ACL undervejs fra Kina til Gøteborg

Monday, November 16, 2015

Første enhed i ny danskdesignet generation af con/ro-skibe til ACL undervejs fra Kina til Gøteborg

NYBYGNING: 'Atlantic Star' og dens fire søsterskibe er udviklet af to danske skibsingeniørvirksomheder og gør op med skibstypens hidtidige horisontale lastekonfiguration.

Fredag d. 13. november 2015 10:03. Af Søren L. Hviid, Søfart

Det Grimaldi-ejede svenske rederi ACL (Atlantic Container Line) tog i slutningen af oktober levering af den første af fem nybygninger i en ny serie af con/ro-skibe, der skal erstatte rederiets nuværende fem skibe, der daterer sig tilbage fra den første halvdel af 1980'erne.


Nybygningen 'Atlantic Star' er således lige nu undervejs fra byggeværftet Hundong Zhonghua i Kina mod Gøteborg, hvor ankomsten er sat til kort før jul.

Der er tale om en på flere måder innovativ ny skibsserie i det relativt lille skibssegment, som ACL siden 1965 har opereret tre generationer af mellem Gøteborg/Nordeuropa og den amerikanske østkyst.

Dansk koncept og design

Danske Knud E. Hansen har overordnet stået for kontrakt- og tenderprocessen samt skibsseriens basisdesign, mens grundkonceptet, der gør dem unikke i skibssegmentet, oprindeligt blev udviklet af den nu lukkede danske rådgivende ingeniørvirksomhed International Maritime Advisers i Dragør.

Konceptet gør op med den typiske konfiguration på kombinerede container- og ro/ro-skibe. Denne påkræver oftest en stor anvendelse af ballast for at sikre skibene den nødvendige stabilitet, hvilket går ud over skibstypens tilgængelige dødvægtskapacitet.

Den typiske lastekonfiguration består nemlig af ro/ro-last, der har en mindre vægt per kubikmeter end containere, fra tanktoppen og op til vejrdækket - og containere, som udgør en langt større vægtdensitet per kubikmeter, der normalt er placeret fra vejrdækket og opefter.

Vertikalt orienteret lastfordeling

Lastplaceringskonfigurationen på ACL's nye fjerdegenerationsskibe er derfor mere vertikalt orienteret med en samlet ro/ro-sektion midtskibs med et relativt lavt ro/ro-dæk agter ud under containercellerne til agterrampen. Til gengæld er skibet foran dækshuset et rent containerskib, hvilket vil sige, at containerne placeres helt nede fra tanktoppen af.


'Atlantic Star' og dens kommende fire søsterskibe, som leveres gennem 2016, får en kapacitet på 3.800 TEU og et 28.900 kvm. stort ro/ro-dæk, svarende til en kapacitet på 1.307 gennemsnitlige nye eksport-personbiler. Ifølge Knud E. Hansen er det lykkedes at øge servicefarten med 10 procent, samtidigt med at bunkerforbruget per TEU er blevet reduceret med 50 procent.

FAKTA – 'Atlantic Star', 2ITA4, Liverpool

Type: Container- og ro/ro-skib
Ejer: Atlantic Container Line AB
Værft: Hudong-Zhonghua Shipbuilding, Kina
Bygge nr.: H1695A
Design: International Maritime Advisers/Knud E. Hansen
Klasseselskab: Rina
Notation: C+ CONTAINER SHIP, RO-RO CARGO SHIP, AUT-UMS, ICE CLASS IC, STAR-HULL, GREEN PLUS, MON-SHAFT, PMS
Længde o.a.: 296 m
Længde lbp.: 287 m
Bredde: 37,6 m
Dybgang: 11,5m
Bruttoton: 100.430
Nettoton: 25.200
Dødvægt: 55.600 t
TEU kapacitet: 3.800
Ro/ro-kapacitet: 1.307 personbiler/28.900 kvm
Fremdrivning: Dieselmekanisk  - 1 X Wärtsilä 8RT-Flex 68D, 22.000 kW
Servicefart: 18 knob

Læs mere her

Artikel fra Søfart skrevet af Søren Hviid