Dansk/hollandsk-designet færge leveret i Canada

Wednesday, November 18, 2015

Dansk/hollandsk-designet færge leveret i Canada

De regionale myndigheder i Newfoundland og Labrador kunne sidste uge høste resultatet af den hollandske værftsgruppe Damens køb af den danske skibsdesignvirksomhed Knud E. Hansen, og dermed et meget stort færge-know-kow, da færgenybygningen 'Veteran', blev leveret i St. John's.

Den 200 passagerer og 60 personbiler store færge er den første af to nybygninger, kontraheret fra offentlig myndighed i Canada, fra Damen-gruppen. Et søsterskib, 'Legionnaire' blev søsat tilbage i juli fra samme værft, Damens rumænske værft i Galati. 'Legionnaire' ventes leveret i Canada til næste forår.

Helsingør-virksomheden Knud E. Hansen er kendt for at designe færger med et særligt udseende, hvilket også tydeligt ses på de to canadiske nybygninger. De danske skibsingeniører har forestået konceptudviklingen, tenderprocessen samt basic design for dels kunden og dels værftet i moderselskabet.

'Veteran' vil nu blive indsat på en life line-rute mellem Fogo Island og Change Island, hvor den erstatter ældre tonnage fra 1975.

Artikel fra Søfart skrevet af Søren Hviid

Læs mere her